Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

En mer funktionell och vacker studiemiljö på Universitetsbiblioteket

Universitetsbibliotekets fasad i höstfärger. Fotograf Gideon Horn.
Universitetsbibliotekets vackra fasad i höstskrud. Fotograf Gideon Horn.

Vi renoverar husets insida nästa år och gör plats för fler och bättre studieplatser. År 2025 kommer du att möta en uppdaterad studiemiljö med funktionella och vackra platser för studier. Med start redan i år börjar Akademiska Hus också att renovera husets många fönster. Ett arbete som fortsätter under nästa år.

I februari år 2024 är det preliminär start för renoveringen av Universitetsbibliotekets insida. Vi kommer att renovera entrévåningen och första våningen och göra plats för fler och bättre studieplatser.

Målet är att du som besöker oss om några år ska möta en insida som harmonierar med husets vackra utsida. Universitetsbibliotekets unika utseende och känsla ska i framtiden fortsätta in i huset. 

Även husets många fönster ska tas om hand. Renoveringen av fönstren börjar redan nu i höst år 2023 och fortsätter under nästa år. 

Bättre studieplatser, lättare att hitta och mer tillgängligt efter renoveringen

När renoveringen är klar kommer våra studieplatser ha högre kvalitet med bra belysning, ljudmiljö och tillgängliga eluttag. Det ska bli lättare att hitta i huset och våra utställningar ska få en bättre plats på entrévåningen.

Våning ett kommer att bli mer tillgänglig med en ny trappa och hiss. Och våra grupprum kommer du att hitta på denna våning efter renoveringen.

Vi hoppas att du som studerar i Lund ska välja en av våra nya uppdaterade studieplatser år 2025.

Öppet som vanligt under renoveringen, men färre studieplatser

Det mesta kommer att fungera som vanligt under renoveringen, men grupprummen är stängda liksom Tegnér- och Bengtssonsalen. Det innebär att studieplatserna blir färre i huset. 

För dig som forskar kommer vi att hålla mikrofilmsrummen och specialläsesalen öppna i källaren liksom forskarsalarna på våning ett.

Det kommer säkert att bullra en del under renoveringen, men vi fortsätter hålla öppet som vanligt så långt det är möjligt och du är så välkommen hit.