Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Universitetsbiblioteket ligger på nära gångavstånd från centrala Lund, Lunds centralstation, och både det södra och norra campusområdet.

Om du vill resa kollektivt

Universitetsbiblioteket ligger cirka tio minuters promenad från Lunds centralstation. Från centralstationen kan du också ta stadsbuss 7 mot Östra Torn och gå av på hållplats Biskopshuset.

Sök och planera din resa i Skånetrafikens reseplanerare 

Om du vill komma hit med bil

De närmaste parkeringsplatserna finns bakom biblioteket, på Helgonavägen. Du kan också parkera strax bredvid LUX eller på parkeringen vid Skissernas museum. Du betalar i parkeringsautomat eller via en app i din mobiltelefon.

Läs mer om betalning via mobilapp på Lunds kommuns webbplats

Handikapplatser finns till vänster om huset och ingången på Helgonabacken, på den västra sidan. Ramp och hiss hittar du strax till vänster om trappan till ingången.

Kontakt

Mejl: info [at] ub [dot] lu [dot] se
Telefon: 046-222 91 90