Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Vi har stora bildsamlingar med många olika typer av bilder. Här finns fotografier, teckningar, gravyrer, porträtt, vykort, exlibris och kistebrev.

Endast en liten del av våra bildsamlingar är sökbara via webben. Kontakta oss gärna så hjälper vi dig att hitta bilder i våra samlingar.

Digitaliserade bilder

Universitetsbibliotekets digitala bildsamlingar är sökbara i kulturarvsplattformen Alvin.

Sök bilder i Alvin

Beställ bilder

Söker du bilder som inte finns digitalt tillgängliga får du gärna kontakta oss, så kan vi hjälpa dig att hitta bilder i våra samlingar. Materialet blir tillgängligt i Specialläsesalen efter kl 12 följande vardag.

Regler för Specialläsesalen

Lundafotografen Per Bagge i sin atelje.
Lundafotografen Per Bagge i sin ateljé. Han efterlämnade mer än 34 000 fotografier av Lund och lundabor. Baggesamlingen är digitaliserad i Alvin.

Kontakt

Mejl: handskrift [at] ub [dot] lu [dot] se (handskrift[at]ub[dot]lu[dot]se)