Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Studentuppsatser

Studenter vid Lunds universitet kan göra uppsatser och examensarbeten tillgängliga på webben genom inlämnings- och examinationsverktyget LUP Student Papers.

Universitetsbiblioteket förvaltar plattformen LUP Student papers, men alla institutioner som använder verktyget har sina egna rutiner och arbetsflöden. För att få veta mer om hur publiceringen går till på just din institution, kontakta din handledare eller ditt fakultetsbibliotek, samt för att få veta mer om när just din uppsats blir granskad och publicerad.

Logga in med studentkonto för att registrera och ladda upp fulltext.

Manual för registrering i LUP Student Papers (PDF)

Kontakta din institution för att få veta mer om när din uppsats blir granskad och publicerad.

Upphovsrätten till ett studentarbete

Juridiska enheten har tillsammans med Universitetsbiblioteket tagit fram ett dokument som sammanfattar upphovsrätten vid publicering av uppsatser.

Information om upphovsrätt i samband med publicering av studentuppsatser (PDF)

Vid fulltextpublicering av uppsatser bör det finnas en skriftlig överenskommelse mellan student och institution. Kontakta din institution för att få mer information om vilka rutiner som specifikt gäller för publicering av uppsatser.

 Följande avtal kan användas:

Behöver du hjälp i ditt uppsatsskrivande?