Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

LUCRIS och Forskningsportalen

Lunds universitets forskningsoutput, det vill säga artiklar, avhandlingar, konferensbidrag, rapporter och så vidare, registreras och samlas i databasen LUCRIS och blir synliga i Forskningsportalen. I många fall kan du som forskare också tillgängliggöra dina publikationer i fulltext.

Registrera och ladda upp din publikation i LUCRIS

Efter ett rektorsbeslut som togs 2007 är det obligatoriskt att registrera publikationer och övrig forskningsoutput, publicerade från 2002 och framåt, i LUCRIS

Rektorsbeslut Registrering av vetenskapliga publikationer (PDF)

Registrering av publikationer och annan forskningsoutput görs i LUCRIS, och visas sedan ut i Forskningsportalen. Logga in i LUCRIS med Lucat-lösenord och registrera dina publikationer. Mer hjälp och information finns i anslutning till registreringsformuläret. Det finns även mer utförlig information, instruktionsfilmer och manualer på Medarbetarwebben.

Mer hjälp och information finns på LUCRIS-sidorna på medarbetarwebben

Gör fulltexter tillgängliga genom parallellpublicering

Du kan parallellpublicera alla publikationer där du har kvar upphovsrätten. Många förlag tillåter dessutom parallellpublicering genom avtal eller policy. Det betyder att du kan ladda upp en kopia (pdf-fil) av en publikation i LUCRIS.

Läs mer om parallellpublicering

Kontakt

Har du frågor kring publicering, bibliometri, forskningsdata eller öppen tillgång kontakta ditt fakultetsbibliotek eller

publicera [at] lub [dot] lu [dot] se

Har du frågor kring LUCRIS kontakta:

servicedesk [at] lu [dot] se