Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

LUCRIS och Forskningsportalen

Lunds universitets forskningsoutput, det vill säga artiklar, avhandlingar, konferensbidrag, rapporter och så vidare, registreras och samlas i databasen LUCRIS och blir synliga i Forskningsportalen. I många fall kan du som forskare också tillgängliggöra dina publikationer i fulltext.

Registrera och ladda upp din publikation i LUCRIS

Registrering av all vetenskaplig publicering efter 2002 vid Lunds universitet är obligatorisk (se rektorsbeslutet Registrering av vetenskapliga publikationer (PDF)).

Du använder ditt Lucat-lösenord för att logga in i LUCRIS och registrera dina publikationer. Mer hjälp och information finns i anslutning till registreringsformuläret. Det finns även mer utförlig information, instruktionsfilmer och manualer på Medarbetarwebben.

Mer hjälp och information finns på LUCRIS-sidorna på medarbetarwebben

Gör fulltexten tillgänglig genom parallellpublicering

Du kan parallellpublicera alla publikationer där du har kvar upphovsrätten. Många förlag tillåter dessutom parallellpublicering genom avtal eller policy. Det betyder att du kan ladda upp en kopia (pdf-fil) av en publikation i LUCRIS.

Läs mer om parallellpublicering

Kontakt

Har du frågor kring publicering, bibliometri, forskningsdata eller open access kontakta ditt fakultetsbibliotek eller

publicera [at] lub [dot] lu [dot] se

Har du frågor kring LUCRIS kontakta:

servicedesk [at] lu [dot] se