Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Open access

Fritt tillgängliga forskningspublikationer

Open access (OA) innebär att forskningsresultat publiceras så att de är fritt tillgängliga för alla på webben. Universitetets open access-policy ska bidra till att öppen tillgång ska vara normen, och det finns flera vägar för dig som forskare att göra dina publikationer fritt tillgängliga.

Lunds universitets Open access-policy för publikationer och konstnärliga verk ska bidra till att öppen tillgång är normen för vetenskaplig kommunikation. Policyn ska stödja universitetets mål att forskningsresultat ska vara öppet tillgängliga, för att ge så stor spridning och återanvändning av forskningen som möjligt, och öka forskningens genomslag.

Läs Lunds universitets Open access-policy för publikationer och konstnärliga verk i sin helhet (PDF, ny flik)

Universitetets OA-policy ligger i linje med krav från allt fler forskningsfinansiärer på att forskningsresultat ska publiceras på ett sådant sätt att de är fritt tillgängliga för alla.

Kontakt

Har du frågor kring publicering, bibliometri, forskningsdata eller open access kontakta ditt fakultetsbibliotek eller

publicera [at] lub [dot] lu [dot] se

Har du frågor kring LUCRIS kontakta:

servicedesk [at] lu [dot] se