Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

American Chemical Society

Läs- och publiceringsavtal

Forskare vid Lunds universitet kan använda olika avtal för att publicera open access. Avtalen ger författaren lägre APC-kostnad och förenklad hantering av administrativa processer. Läs mer om villkoren för avtalet här.

Om avtalet

Forskare vid Lunds universitet kan med förhandlade villkor publicera open access i alla tidskrifter från ACS. Avtalet gäller både hybrid- och rena open access-tidskrifter. Artiklarna publiceras med CC-BY licens.

Information om Creative Commons-licenser på Kungliga bibliotekets webbplats

Corresponding author måste vara knuten till Lunds universitet i artikeln.

Avtalet gäller för alla typer av tidskriftsartiklar som genomgår peer review.

Arbetsflöde för författare

För att underlätta förlagets identifiering är det att föredra om du som LU-anknuten korresponderande författare också är den som skickar in artikeln. Om inskickande författare är knuten till något annat lärosäte måste ni kontakta förlaget angående inkludering i avtalet.

Var tydlig med affilieringen till Lunds universitet i artikeln och använd alltid LU / LTH e-post vid kontakt med förlaget.
Mer detaljerade instruktioner för författare finns på förlagets webbplats.

Beskrivning av arbetsflödet på förlagets webbplats (På engelska)

Publiceringskostnader vid Lunds universitet

Delar av kostnader för publicering, både inom avtalen och som bekostas med det extra publiceringsstödet, faktureras senare till fakulteterna. Beroende på hur din fakultet väljer att hantera kostnaderna kan författaren få betala en del av publiceringsavgiften i ett senare skede.

Läs mer om kostnader för publicering vid Lunds universitet

Kontakt

För frågor om avtalet eller om open access-publicering, kontakta

publicera [at] lub [dot] lu [dot] se (publicera[at]lub[dot]lu[dot]se)