Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Projekt

Vi driver projekt inom många av bibliotekets områden. Projekten är ofta dyra och tidskrävande och drivs därför med stöd från stiftelser, fonder, privatpersoner och företag.

Vi driver utveckling och projekt inom många av bibliotekets områden som öppen vetenskap, bibliometri, e-media, forskningsdata, samlingsbevarande, tillgängliggörande och säkerhet.

Våra projekt är långsiktiga satsningar, som ofta är dyra, tidskrävande och inte sällan tekniskt avancerade. Utan ekonomiskt stöd från stiftelser, fonder, privatpersoner och företag hade projekten varit omöjliga att genomföra.

Digitalisering av våra samlingar

En del av projekten driver vi för att bevara och förbättra säkerheten för samlingarna och göra dem mer tillgängliga för omvärlden.

Bokvård i bokbinderiet. Fotograf Johan Bävman.

Genom att inventera, digitalisera och fotografera handskrifter, arkiv, boksamlingar och kataloger blir de skyddade mot slitage.

När materialet är sökbart på webben blir det också tillgängligt för alla, när som helst och oavsett var du befinner dig i världen.