Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Avhandlingar

Registrera, publicera och gör din avhandling tillgänglig

Här finns samlad information kring förfarandet med registrering, publicering och synliggörande av doktorsavhandlingar för doktorander vid Lunds universitet.

Via Universitetsbiblioteket kan du få ISBN till din tryckta och elektroniska doktorsavhandling. Avhandlingen ska även registreras i LUCRIS för att synas både i Forskningsportalen och i LU´s kalendarie för kommande disputationer.

Den elektroniska publiceringen av fulltexten ökar avhandlingens spridning och synlighet. Beroende på vilken typ av avhandling som publiceras kan det vara olika upphovsrättsliga regler som gäller.

Ett antal tryckta exemplar ska lämnas till Universitetsbiblioteket, eller skicka dem med post.

Nedan finns ingångar till mer information om detta, du kan även kontakta din fakultetssekreterare om du har andra frågor om din avhandling eller disputation.

Relaterad information

Se kommande disputationer vid Lunds universitet på lu.se:s kalendarium.