Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Tryckta tidskrifter

De flesta av Universitetsbibliotekets tryckta tidskrifter måste du beställa fram i LUBcat från våra magasin. De är inte till hemlån. Ett urval av våra mest använda vetenskapliga tidskrifter står framme på entrévåningen.

Så hittar du och beställer tidskrifter

LUBcat

Sök tidskrifter på biblioteken vid Lunds universitet.

Sök i LUBcat

LUBITO

LUBITO innehåller en lista över alla tidskrifter på Universitetsbiblioteket. Du som är student eller anställd vid Lunds universitet kan gratis beställa inskannade artiklar ur våra tryckta vetenskapliga tidskrifter. En länk till PDF-filen mejlas till dig.

Beställ skannade artiklar via LUBITO

Okatalogiserade tidskrifter

Vi tar varje år emot en stor mängd svenska trycksaker som inte räknas som vanliga tidskrifter. Det kan vara annonsblad, medlemstidningar och personal- eller kundtidningar från företag. Många hittar du i LUBcat, men vi registrerar inte vilka nummer vi har. Det kan förekomma luckor i samlingarna.

Beställ fram okatalogiserade tidskrifter med vårt beställningsformulär för vardagstryck

Så hittar du äldre tidskrifter

En hel del äldre tidskrifter finns i LUBcat. Annars hittar du alla äldre tidskrifter i Katalog -1957.

I den alfabetiska delen kan du söka på tidskriftstitel. I ämnesdelen finns rubriken Tidskrifter under de flesta ämnesområden.

Sök i Katalog -1957