Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Tryckta tidskrifter

Du hittar ett urval av våra mest använda vetenskapliga tidskrifter på entréplan. De flesta tryckta tidskrifter behöver du beställa fram i LUBcat. Du som är student eller anställd vid Lunds universitet kan använda Lubito för att beställa gratis kopior av tidskriftsartiklar.

Tidskrifter finns i bibliotekskatalogen 

Du kan söka tidskrifter via bibliotekskatalogen LUBcat. De flesta av Universitetsbibliotekets tryckta tidskrifter finns i magasin och du kan inte låna hem dem. 

Sök och beställ tidskrifter i bibliotekskatalogen LUBcat

Okatalogiserade tidskrifter finns i vårt vardagstryck

Vi tar varje år emot svenska trycksaker, som vi inte katalogiserar. Det kan vara annonsblad, medlemstidningar och personal- eller kundtidningar från företag. Vi kallar materialet vardagstryck. Mycket hittar du i LUBcat, men vi registrerar inte vilka nummer vi har och det kan förekomma luckor i samlingarna.

Beställ okatalogiserade tidskrifter med beställningsformuläret för vardagstryck

Äldre tidskrifter finns i Katalog -1957

Många äldre tidskrifter kan du hitta i LUBcat, annars i Katalog -1957.

Katalog -1957 innehåller tidskrifter utgivna till och med 1957. I den alfabetiska delen kan du söka på tidskriftstitel. I ämnesdelen finns rubriken Tidskrifter under de flesta ämnesområden.

Sök och beställ tidskrifter i Katalog -1957

Med hjälp av Lubito kan du beställa kopior av artiklar

Med hjälp av Lubito kan du beställa digitala kopior av artiklar i våra tryckta vetenskapliga tidskrifter. Tjänsten är gratis och du loggar in med ditt student- eller Lucat-konto för att beställa. Vi mejlar kopian i PDF-format. 

Beställ kopior av artiklar via Lubito