Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Publicera

Publicera och tillgängliggör dina publikationer

Som forskare vid Lunds universitet kan du få stöd av Universitetsbiblioteket i frågor kring vetenskaplig publicering.

Universitetsbiblioteket kan ge stöd och vägledning i publiceringsfrågor, med särskilda insatser för att främja open access (fritt tillgängliga publikationer). Tillsammans med Forskningsservice driver och utvecklar vi forskningsinformationsdatabasen LUCRIS, där forskare registrerar sina publikationer, och annan forskningsrelaterad information.

Universitetsbiblioteket hanterar också LUP Student Papers, ett system där studenter registrerar sina arbeten, driver en server med publiceringssystemet Open Journal Systems (OJS) och ger publiceringsstöd till tidskriftsredaktioner i samarbete med fakultetsbiblioteken.

Vi utför bibliometriska analyser av vetenskaplig produktion samt erbjuder stöd och rådgivning i frågor kopplade till utvärdering och bibliometri.

Få mer information om publicering och tillgängliggörande av olika typer av publikationer, registrering i LUCRIS och LUP Student Papers, open access-publicering, parallellpublicering samt bibliometri. Kontakta oss eller ditt fakultetsbibliotek om du har fler frågor.

Samarbete med fakultetsbiblioteken

Vårt arbete sker i samarbete med Biblioteken vid Lunds universitet. Alla bibliotek inom nätverket arbetar med publiceringsstöd, open access och frågor inom vetenskaplig kommunikation.

Hitta ditt lokala bibliotek och deras stöd till dig som forskare

Kontakt

Har du frågor kring publicering, bibliometri, forskningsdata eller open access kontakta ditt fakultetsbibliotek eller

publicera [at] lub [dot] lu [dot] se

Har du frågor kring LUCRIS kontakta:

servicedesk [at] lu [dot] se