Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Utställningar

Vi ordnar utställningar med olika teman i bibliotekets foajé och utanför Tegnérsalen. Målet med utställningarna är att visa på bredden i samlingarna och vårt unika kulturarv. Du kan också alltid besöka våra digitala utställningar. 

För närvarande har vi utställningar i foajén, utanför Tegnérsalen, på våning tre och digitalt. 

Utställningarna hänger till och med 15 december

Vi ta ned våra utställningarna efter den 15 december. Så passa på att se utställningarna innan vi plockar ned dem:

Utställning i foajén

I foajén visar vi en utställning med porträtt tagna av fotografen Per Bagge (1866–1936). Per Bagge är kanske mest känd för sina fotografier av byggnader och gator i Lund, men han var också en framgångsrik porträttfotograf.

Per Bagge drev sin fotoateljé på Bantorget i Lund och tog över trettiotusen porträttbilder. Bilderna finns bevarade på glasplåtar i Universitetsbibliotekets samlingar. Du kan också se hans bilder digitalt i kulturarvsplattformen Alvin.

Se Per Bagges bilder i Alvin

Man håller sin son i famnen. Pojken har armarna om pappans hals. Fotografi Per Bagge år 1917.

Lundensare från förr – guldkorn från Baggesamlingen

Bilden har fått titeln "I pappas trygga famn" och visar Daniel (1874–1941) och Carl Fehrman (1915–2010). Daniel var docent i kyrkohistoria och lille tvåårige Carl blev känd litteraturhistoriker när han växte upp.

Upplev utställningen på plats och lär känna saluhallens drottning Amalia Borglin, den känsliga unga mannen Sten Broman, den skäggige skämtaren Sigurd Agrell och många fler lundensare från förr.

Utställning utanför Tegnérsalen

Vi har en utställning utanför Tegnérsalen om Solidarność – Solidaritetsrörelsen.

Utställning på våning tre

På våning tre visar vi en utställning med kartor ur våra samlingar. 

Universitetsbibliotekets kartsamling innehåller hundratusentals individuella objekt. Nu visar vi några av de mest udda kartorna i samlingen. Det kan vara udda format, riktigt sällsynta, väldigt gamla eller bara helt och hållet konstiga kartor. 

Kartorna är digitaliserade och finns i kulturarvsplattformen Alvin.

Se kartor i Alvin

Digitala utställningar

Vi har två digitala utställningar tillgängliga när det passar dig.

Kontakt

info [at] ub [dot] lu [dot] se