Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Utställningar

Vi anordnar regelbundet utställningar med olika tema i bibliotekets foajé och utanför Tegnérsalen. Målet med utställningarna är att visa på bredden i samlingarna.

På grund av corona har vi tagit en paus i utställningsverksamheten i foajén. Men besök gärna vår webbutställning ”Fem kvinnor i Universitetsbibliotekets arkiv”. 

Handskriven text ur en av Victoria Benedictssons dagböcker. Arkivmaterial på Universitetsbiblioteket. Foto.
Text ur en av Victoria Benedictssons dagböcker.

Vi uppmärksammar fem egensinniga och starka kvinnor i utställningen – Victoria Benedictsson, Lina Jonn, Majken Johansson, Britt G. Hallqvist och Vivi Täckholm – alla satte de avtryck i sin tid och alla efterlämnade de rika arkiv som forskare världen över använder. 

Besök webbutställningen Fem kvinnor i Universitetsbibliotekets arkiv

Kontakt

info [at] ub [dot] lu [dot] se