Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

The Company of Biologists

Läs- och publiceringsavtal

Forskare vid Lunds universitet kan använda olika avtal för att publicera open access. Avtalen ger författaren lägre APC-kostnad och förenklad hantering av administrativa processer. Läs mer om villkoren för avtalet här.

Om avtalet

Avtalet ger open access-publicering till förhandlade villkor i samtliga tidskrifter som ges ut av The Company of Biologists.

Korresponderande författare måste vara knuten till Lunds universitet, och anknytningen måste anges i artikeln. Avtalet gäller för artiklar av typen ”original research papers” som accepterats för publicering från och med första januari 2021.

Artiklar publiceras under licensen CC-BY.

Arbetsflöde för författare

Var tydlig med din affiliering till Lunds universitet och använd alltid e-post som slutar med lu.se eller lth.se vid kontakt med förlaget. För ytterligare information, se även förlagets guide för att skicka in manus. När alternativ ges, välj ”Open access”.

Guide för författare finns på förlagets webbplats (på engelska)

Publiceringskostnader vid Lunds universitet

Delar av kostnader för publicering, både inom avtalen och som bekostas med det extra publiceringsstödet, faktureras senare till fakulteterna. Beroende på hur din fakultet väljer att hantera kostnaderna kan författaren få betala en del av publiceringsavgiften i ett senare skede.

Läs mer om kostnader för publicering vid Lunds universitet

Kontakt

För frågor om avtalet eller om open access-publicering, kontakta

publicera [at] lub [dot] lu [dot] se (publicera[at]lub[dot]lu[dot]se)