Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Bristol University Press och Policy Press

Forskare vid Lunds universitet kan använda avtal för att publicera open access. Avtalen ger författaren lägre APC-kostnad och förenklad hantering av administrativa processer. Läs mer om villkoren för avtalet här.

Om avtalet

Avtalet gör det möjligt för forskare vid Lunds universitet att genom förhandlade villkor publicera med öppen tillgång i hybridtidskrifter från Bristol University Press och Policy Press. Det ger även 10% rabatt på publiceringavgiften för böcker, så kallad BPC.

Avtalet gäller för artiklar accepterade från och med 1 januari 2023.

Korresponderande författare måste vara knuten till Lunds universitet, och anknytningen måste anges i artikeln.

Författaren kan välja mellan olika licensalternativ.

Information om Creative Commons-licenser på Kungliga bibliotekets webbplats

Arbetsflöde för författare

Ange din anknytning till Lunds universitet och använd alltid LU / LTH e-post vid kontakt med förlaget. Kontakta förlaget om du har frågor om hur du ska till väga.

Publiceringskostnader vid Lunds universitet

Delar av kostnader för publicering, både inom avtalen och som bekostas med det extra publiceringsstödet, faktureras senare till fakulteterna. Beroende på hur din fakultet väljer att hantera kostnaderna kan författaren få betala en del av publiceringsavgiften i ett senare skede.

Läs mer om kostnader för publicering vid Lunds universitet

Kontakt

För frågor om avtalet eller om open access-publicering, kontakta

publicera [at] lub [dot] lu [dot] se (publicera[at]lub[dot]lu[dot]se)