Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

World Scientific Publishing

Forskare vid Lunds universitet kan använda olika avtal för att publicera open access. Avtalen ger författaren lägre APC-kostnad och förenklad hantering av administrativa processer. Läs mer om villkoren för avtalet här.

Om avtalet

Avtalet ger open access-publicering till förhandlade villkor i samtliga tidskrifter från World Scientific Publishing.

Korresponderande författare måste vara knuten till Lunds universitet, och anknytningen ska anges i artikeln. Avtalet gäller för artiklar som accepterats för publicering från och med första januari 2023.

Författare kan välja mellan olika Creative Commons-licenser.

Arbetsflöde för författare

Ange din anknytning till Lunds universitet och använd alltid LU / LTH e-post vid kontakt med förlaget. Observera att för detta avtal måste du som korresponderande författare kontakta redaktionen som hanterar ditt manuskript och be dem att publicera det med öppen tillgång i enlighet med avtalet. Redaktionen kommer be dig fylla i ett open access-formulär och att välja en Creative Commons-licens.

Publiceringskostnader vid Lunds universitet

Delar av kostnader för publicering, både inom avtalen och som bekostas med det extra publiceringsstödet, faktureras senare till fakulteterna. Beroende på hur din fakultet väljer att hantera kostnaderna kan författaren få betala en del av publiceringsavgiften i ett senare skede.

Läs mer om kostnader för publicering vid Lunds universitet

Kontakt

För frågor om avtalet eller om open access-publicering, kontakta

publicera [at] lub [dot] lu [dot] se (publicera[at]lub[dot]lu[dot]se)