Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

IOS Press

Läs- och publiceringsavtal

Forskare vid Lunds universitet kan använda olika avtal för att publicera open access. Avtalen ger författaren lägre APC-kostnad och förenklad hantering av administrativa processer. Läs mer om villkoren för avtalet här.

Om avtalet

Avtalet ger open access-publicering till förhandlade villkor i alla tidskrifter från IOS Press, avtalet gäller både hybrid- och rena open access-tidskrifter. Avtalet omfattar alla artikeltyper.

Artiklar publiceras med CC-BY licens.

Corresponding author måste vara knuten till Lunds universitet i artikeln.

Arbetsflöde för författare

Var tydlig med affilieringen till Lunds universitet och använd alltid en e-post som slutar med lu.se eller lth.se vid kontakt med förlaget.

Mer information om avtalet och arbetsflödet för författare finns på förlagets webbplats.

Detaljerade instruktioner för författare på förlagets webbplats (på engelska)

Publiceringskostnader vid Lunds universitet

Delar av kostnader för publicering, både inom avtalen och som bekostas med det extra publiceringsstödet, faktureras senare till fakulteterna. Beroende på hur din fakultet väljer att hantera kostnaderna kan författaren få betala en del av publiceringsavgiften i ett senare skede.

Läs mer om kostnader för publicering vid Lunds universitet

Kontakt

För frågor om avtalet eller om open access-publicering, kontakta

publicera [at] lub [dot] lu [dot] se (publicera[at]lub[dot]lu[dot]se)