Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Taylor & Francis

Läs- och publiceringsavtal

Forskare vid Lunds universitet kan använda olika avtal för att publicera open access. Avtalen ger författaren lägre APC-kostnad och förenklad hantering av administrativa processer. Läs mer om villkoren för avtalet här.

Om avtalet

Forskare vid Lunds universitet kan publicera open acess till förhandlade villkor i tidskrifter från förlaget Taylor & Francis, både hybridtidskrifter och rena open access-tidskrifter. Tidskrifter som ges ut av Taylor & Francis-ägda Dove Medical Press ingår inte i avtalet.

Forsknings- och översiktsartiklar av typerna "Article", "Research article", "Review" eller "Review article" ingår i avtalet, men de kan även benämnas annorlunda beroende på tidskrift. Artikeltyper som ttill exempel "Editorial", "Announcement" och "Book review" ingår inte.

Korresponderande författare måste vara knuten till Lunds universitet, och anknytningen måste anges i artikeln.

Arbetsflöde för författare

Var tydlig med affilieringen till Lunds universitet och använd alltid LU / LTH e-post vid kontakt med förlaget. På så sätt identifieras artikeln automatiskt som aktuell för open access-publicering inom ramen för avtalet.

Om artikeln accepteras för publicering får universitetsbiblioteket ett meddelande om att verifiera affilieringen, varpå artikeln blir öppet tillgänglig direkt vid publicering.

Publiceringskostnader vid Lunds universitet

Delar av kostnader för publicering, både inom avtalen och som bekostas med det extra publiceringsstödet, faktureras senare till fakulteterna. Beroende på hur din fakultet väljer att hantera kostnaderna kan författaren få betala en del av publiceringsavgiften i ett senare skede.

Läs mer om kostnader för publicering vid Lunds universitet

Kontakt

För frågor om avtalet eller om open access-publicering, kontakta

publicera [at] lub [dot] lu [dot] se (publicera[at]lub[dot]lu[dot]se)