Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

SAGE

Läs- och publiceringsavtal

Forskare vid Lunds universitet kan använda olika avtal för att publicera open access. Avtalen ger författaren lägre APC-kostnad och förenklad hantering av administrativa processer. Läs mer om villkoren för avtalet här.

Om avtalet

Avtalet ger open access-publicering till förhandlade villkor i förlagets hybridtidskrifter. Det ingår även 20% rabatt för publicering i förlagets open access-tidskrifter (mer information nedan).

Corresponding author måste vara knuten till Lunds universitet i artikeln.

Arbetsflöde för författare

Var tydlig med affilieringen till Lunds universitet och använd alltid LU / LTH e-post när du skickar in ditt manuskript. Det är avgörande för att författare ska identifieras som berättigade till kostnadsfri publicering inom avtalet. Lunds universitetsbibliotek verifierar inte författarens tillhörighet inom avtalet.

När artikeln har accepterats och en författare identifierats som LU-anknuten kommer e-post med en länk till Sage Open Access Portal (SOAP). Använd länken och följ stegen för att göra en artikel fritt tillgänglig.

Detraljerad beskrivning av arbetsflödet i Sage Open Access Portal (SOAP) (PDF)

CC BY är standardlicens på artiklar, om annan licens önskas måste förlaget kontaktas.

Information om Creative Commons-licenser på Kungliga bibliotekets webbplats

Rabatt på publicering i SAGE open access-tidskrifter

Avtalet ger 20% rabatt på publicering i SAGEs open access-tidskrifter. Resten av beloppet för täcks delvis genom en extra finansiering som administreras av Universitetsbiblioteket, som även betalar hela kostnaden initialt.

Ansök om stöd till open access-publicering

Publiceringskostnader vid Lunds universitet

Delar av kostnader för publicering, både inom avtalen och som bekostas med det extra publiceringsstödet, faktureras senare till fakulteterna. Beroende på hur din fakultet väljer att hantera kostnaderna kan författaren få betala en del av publiceringsavgiften i ett senare skede.

Läs mer om kostnader för publicering vid Lunds universitet

Kontakt

För frågor om avtalet eller om open access-publicering, kontakta

publicera [at] lub [dot] lu [dot] se (publicera[at]lub[dot]lu[dot]se)