Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

The International Water Association

Läs- och publiceringsavtal

Forskare vid Lunds universitet kan använda olika avtal för att publicera open access. Avtalen ger författaren lägre APC-kostnad och förenklad hantering av administrativa processer. Läs mer om villkoren för avtalet här.

Om avtalet

Via avtalet får forskare vid Lunds universitet 25% rabatt på avgiften för publicering av OA-böcker samt nerförhandlad APC-avgift vid open access-publicering av artiklar i förlagets tidskrifter.

Corresponding author måste vara knuten till Lunds universitet i artikeln eller boken.

Artiklar publiceras under licensen CC BY.

Arbetsflöde för författare

Publiceringsavgiften tas bort automatiskt via RightsLink när förlaget kan identifiera att corresponding author är knuten till Lunds universitet. För att underlätta identifieringen är det viktigt att vara tydlig med affilieringen till Lunds Universitet och att skicka in manuskript med LU- eller LTH epost-adress. I sista steget i inlämningsprocessen ska ett open access-alternativ väljas och ett APC-belopp godkännas. Beloppen ska visa noll om systemet identifierat att författarens organisation ingår i ett avtal.

En mer detaljerad beskrivning av hela arbetsflödet finns på förlagets webbplats.

Instruktioner för att ta del av avtalet på förlagets webbplats (på engelska)

Publiceringskostnader vid Lunds universitet

Delar av kostnader för publicering, både inom avtalen och som bekostas med det extra publiceringsstödet, faktureras senare till fakulteterna. Beroende på hur din fakultet väljer att hantera kostnaderna kan författaren få betala en del av publiceringsavgiften i ett senare skede.

Läs mer om kostnader för publicering vid Lunds universitet

Kontakt

För frågor om avtalet eller om open access-publicering, kontakta

publicera [at] lub [dot] lu [dot] se (publicera[at]lub[dot]lu[dot]se)