Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

The International Water Association

Läs- och publiceringsavtal

Genom ett nationellt avtal får forskare vid Lunds universitet fri open access-publicering av artiklar och rabatt på avgiften för att publicera böcker open access hos förlaget IWA, The International Water Association.

Om avtalet

Via avtalet får forskare vid Lunds universitet 25% rabatt på avgiften för publicering av OA-böcker samt fri open access-publicering av artiklar i förlagets tidskrifter.

Corresponding author måste vara knuten till Lunds universitet i artikeln eller boken.

Tidskrifter som ingår

Tidskrifter som ingår i detta eller andra aktuella publiceringsavtal hittas med hjälp av vår söktjänst där alla tidskriftstitlar finns samlade.

Sök efter tidskrifter som ingår i aktuella förlagsavtal

Arbetsflöde för författare

Publiceringsavgiften tas bort automatiskt via RightsLink när förlaget kan identifiera att corresponding author är knuten till Lunds universitet. För att underlätta identifieringen är det viktigt att vara tydlig med affilieringen till Lunds Universitet och att skicka manuskript med LU- eller LTH epost-adress.
I sista steget i inlämningsprocessen ska ett open access-alternativ väljas och ett APC-belopp godkännas. Beloppen ska visa noll om systemet identifierat att författarens organisation ingår i ett avtal.

En mer detaljerad beskrivning av hela arbetsflödet finns på förlagets webbplats.

Instruktioner för att ta del av avtalet på förlagets webbplats

Kontakt

För frågor om avtalet eller om open access-publicering, kontakta

publicera [at] lub [dot] lu [dot] se