Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Frontiers

Prisavdrag på APC

Forskare vid Lunds universitet får 10 % rabatt på APC-avgiften. Den administrativa processen med fakturorna sköts av Universitetsbiblioteket. Här hittar du information om hur du får rabatt och eventuellt extra medel för att publicera open access i Frontiers tidskrifter.

Rabatt på open access-publicering

Forskare vid Lunds universitet får 10% rabatt på APC vid open access-publicering i Frontiers tidskrifter. För att få rabatten måste korresponderande författare vara affilierad till Lunds universitet i artikeln. Använd alltid din e-postadress som slutar på ”lu.se” eller ”lth.se” när du skickar in en artikel.

Resten av den rabatterade författaravgiften kan täckas genom central finansiering för publicering i rena open access-tidskrifter som inte ingår i något avtal. Notera att hela beloppet för APC betalas inititalt av Universitetsbiblioteket. Delar av kostnaden för publiceringarna fördelas i efterhand och faktureras ut till fakulteterna. Detta kan innebära att forskaren i efterhand får bekosta en del av publiceringsavgiften beroende på hur din fakultet väljer att hantera kostnaderna.

Ansök om finansiellt stöd för open access-publicering

Publiceringskostnader vid Lunds universitet

Delar av kostnader för publicering, både inom avtalen och som bekostas med det extra publiceringsstödet, faktureras senare till fakulteterna. Beroende på hur din fakultet väljer att hantera kostnaderna kan författaren få betala en del av publiceringsavgiften i ett senare skede.

Läs mer om kostnader för publicering vid Lunds universitet

Kontakt

För frågor om avtalet eller om open access-publicering, kontakta

publicera [at] lub [dot] lu [dot] se (publicera[at]lub[dot]lu[dot]se)