Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Wiley

Läs- och publiceringsavtal

Forskare vid Lunds universitet kan använda olika avtal för att publicera open access. Avtalen ger författaren lägre APC-kostnad och förenklad hantering av administrativa processer. Läs mer om villkoren för avtalet här.

Om avtalet

Avtalet ger open access-publicering till förhandlade villkor i samtliga hybridtidskrifter och öppet tillgängliga tidskrifter som ges ut av Wiley. 

Artiklar som tillhör de övergripande kategorierna Original article, Primary research article eller Review article ingår i avtalet. Artikeltyperna benämns ofta på andra sätt i förlagets tidskrifter, men kan motsvara eller ingå i någon av huvudkategorierna. Kontakta förlaget om du är osäker på om den aktuella artikeltypen ingår i avtalet. 

Korresponderande författare måste vara knuten till Lunds universitet, och anknytningen måste anges i artikeln.

Artiklar publiceras i de flesta fall under licensen CC BY, men vissa av förlagets tidskrifter erbjuder endast licenserna CC BY-NC eller CC BY-NC-ND.

Arbetsflöde för författare

Var tydlig med affilieringen till Lunds universitet och använd alltid LU / LTH e-post vid kontakt med förlaget.

Vid publicering i förlagets hybridtidskrifter får corresponding author information via e-post om att artikeln omfattas av avtalet och ombeds logga in i Wiley’s Author services. I plattformen kan författaren välja licens och att artikeln ska vara open access, samt bekräfta sin affiliering.

Beskrivning hos förlaget av arbetsflödet (PDF)

Vid publicering i förlagets open access-tidskrifter ska corresponding author när en artikel skickas in ange att de tillhör en organisation som har ett avtal med Wiley och att artikeln ska betalas via avtalet.

Beskrivning hos förlaget av arbetsflödet (PDF)

Publiceringskostnader vid Lunds universitet

Delar av kostnader för publicering, både inom avtalen och som bekostas med det extra publiceringsstödet, faktureras senare till fakulteterna. Beroende på hur din fakultet väljer att hantera kostnaderna kan författaren få betala en del av publiceringsavgiften i ett senare skede.

Läs mer om kostnader för publicering vid Lunds universitet

Kontakt

För frågor om avtalet eller om open access-publicering, kontakta

publicera [at] lub [dot] lu [dot] se (publicera[at]lub[dot]lu[dot]se)