Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Förlagsavtal och rabatter

Genom olika typer av förlagsavtal kan forskare vid LU publicera sig open access i prenumerationsbaserade- och open access tidskrifter utan att betala författaravgifter eller endast betala en del.

Avtal som ger fri publiceringsavgift eller rabatt

Genom olika avtal med förlag kan forskare vid Lunds universitet ta del av rabatter och fria eller subventionerade författaravgifter för att publicera open access i hybridtidskrifter och rena OA-tidskrifter. Hybridtidskrifter kallas de tidskrifter som finansieras av både prenumerationsavgifter och författaravgifter. För att publicera med öppen tillgång i hybridtidskrifter finns avtal med förlagen som gör att forskare kan publicera utan att betala författaravgift eller får rabatt på APC-kostnaden. Om en ren open access-tidskrift inte ingår i något avtal, går det att få separat finansiellt stöd för publiceringen.

Avtalen täcker författaravgifter men inte extrakostnader för sidor och färgbilder.

Villkor för att ta del av avtalen

  • Corresponding author måste vara knuten till Lunds universitet och ange affilieringen i artikeln.
  • Använd LU / LTH e-postadress. Använd alltid den institutionella e-postadressen (som slutar med “lu.se” eller “lth.se”) genom hela publiceringsprocessen och i kontakt med förlaget. Det underlättar identifieringen av författare knutna till LU och vilka artiklar som ska ingå i avtalen.

Hitta tidskrifter som ingår i avtalen

Tidskrifter som ingår i aktuella förlagsavtal hittas med hjälp av vår söktjänst där alla tidskriftstitlar finns samlade.

Open access-tidskrifter som inte ingår i ett avtal

Det går att ansöka om betalning av hela APC-kostnaden för publicering i rena open access-tidskrifter som inte ingår i något av avtalen.

Stöd till publiceringsavgift i OA-tidskrift utanför avtalen

Andra medlemskap och rabatter

Lunds universitets forskare kan ibland även få rabatt på APC-kostnaden i tidskrifter som inte ingår i något avtal:

  • Om tidskriften publiceras av ett sällskap som du är medlem i, till exempel BPS, APS.
  • Om Lunds universitet prenumererar på tidskriften.

Kontrollera detta direkt med tidskriften eller skicka en fråga till oss: publicera [at] lub [dot] lu [dot] se

Kontakt

Har du frågor kring publicering, bibliometri, forskningsdata eller open access kontakta ditt fakultetsbibliotek eller

publicera [at] lub [dot] lu [dot] se

Har du frågor kring LUCRIS kontakta:

servicedesk [at] lu [dot] se