Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Våra e-resurser är sökbara och tillgängliga i LUBsearch. Studenter och anställda vid Lunds universitet har full åtkomst även hemifrån. Övriga användare kan skapa ett besökskonto som fungerar på plats på Universitetsbiblioteket.

Hitta våra e-resurser i LUBsearch

Det finns tre ingångar i LUBsearch: Discovery, Databases A–Z och ePublications. Beroende på vilken typ av resurs du är ute efter kan du behöva använda olika ingångar.

Så här söker du i vår samlingsportal

Discovery innehåller poster över material som är tillgängligt vid Lunds universitet. Du kan bland annat hitta artiklar från vetenskapliga tidskrifter, e-böcker, databaser, stora delar av Lunds universitets forskningsportal och innehållet i bibliotekskatalogen LUBcat.

Sök i LUBsearch Discovery

Så här söker du databaser

Lunds universitet har tillgång till vetenskapliga databaser och plattformar. Dessa hittar du i Databases A–Z. Du kan söka fram databaserna alfabetiskt eller på ämne. 

Sök i LUBsearch Databases A–Z 

Så här söker du särskilda e-tidskrifter och e-böcker

I ingången ePublications hittar du alla e-tidskrifter och e-böcker som Lunds universitet har tillgång till. Här hittar du även information om vilka årgångar och upplagor som vi har. 

Sök i LUBsearch ePublications