Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Brill

Läs- och publiceringsavtal

Forskare vid Lunds universitet kan publicera open access utan kostnad i alla tidskrifter som ges ut av Brill.

Om avtalet

Avtalet innebär att forskare vid Lunds universitet kan publicera open access i alla tidskrifter som ges ut av Brill, utan kostnad för författaren. Både hybridtidskrifter och rena open access-tidskrifter är inkluderade. Medlemskapet hos Brill ger dessutom 20% rabatt på open access-avgiften för böcker.

Avtalet gäller för artiklar av typerna research- och review article som accepterats för publicering från och med första januari 2021.

Corresponding author måste vara affilierad till Lunds universitet och ha angivit affilieringen i artikeln.

Tidskrifter som ingår

Tidskrifter som ingår i detta eller andra aktuella publiceringsavtal hittas med hjälp av vår söktjänst där alla tidskriftstitlar finns samlade.

Sök efter tidskrifter som ingår i aktuella förlagsavtal

Arbetsflöde för författare

När du skickar in ditt manuskript får du frågan om du är anknuten till en institution som har ett publiceringsavtal med Brill, välj ”yes”. Förlaget kommer då att verifiera din anknytning med hjälp av din e-postadress. Därför är det viktigt att du använder din e-postadress som slutar med lu.se eller lth.se när du skickar in ditt manuskript.

Kontakt

För frågor om avtalet eller om open access-publicering, kontakta

publicera [at] lub [dot] lu [dot] se