Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Brill

Läs- och publiceringsavtal

Forskare vid Lunds universitet kan använda olika avtal för att publicera open access. Avtalen ger författaren lägre APC-kostnad och förenklad hantering av administrativa processer. Läs mer om villkoren för avtalet här.

Om avtalet

Avtalet ger open access-publicering till förhandlade villkor i alla tidskrifter som ges ut av Brill. Både hybridtidskrifter och rena open access-tidskrifter är inkluderade. Medlemskapet hos Brill ger dessutom 20% rabatt på open access-avgiften för böcker.

Avtalet gäller för artiklar av typerna research- och review article som accepterats för publicering från och med första januari 2021.

Corresponding author måste vara affilierad till Lunds universitet och ha angivit affilieringen i artikeln.

Arbetsflöde för författare

När du skickar in ditt manuskript får du frågan om du är anknuten till en institution som har ett publiceringsavtal med Brill, välj ”yes”. Förlaget kommer då att verifiera din anknytning med hjälp av din e-postadress. Därför är det viktigt att du använder din e-postadress som slutar med lu.se eller lth.se när du skickar in ditt manuskript.

Publiceringskostnader vid Lunds universitet

Delar av kostnader för publicering, både inom avtalen och som bekostas med det extra publiceringsstödet, faktureras senare till fakulteterna. Beroende på hur din fakultet väljer att hantera kostnaderna kan författaren få betala en del av publiceringsavgiften i ett senare skede.

Läs mer om kostnader för publicering vid Lunds universitet

Kontakt

För frågor om avtalet eller om open access-publicering, kontakta

publicera [at] lub [dot] lu [dot] se (publicera[at]lub[dot]lu[dot]se)