Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Cambridge University Press

Forskare vid Lunds universitet kan använda olika avtal för öppet tillgänglig publicering. Avtalen ger författaren lägre publiceringskostnad och förenklad hantering av administrativa processer. Läs mer om villkoren för avtalet här.

Om avtalet

Avtalet ger öppet tillgänglig publicering till förhandlade villkor i cirka 400 tidskrifter från Cambridge University Press. Både öppet tillgängliga tidskrifter och hybridtidskrifter ingår i avtalet. 

Avtalet omfattar följande artikeltyper: Research Articles, Review Articles, Rapid Communications, Brief Reports och Case Reports.

Korresponderande författares affiliering till Lunds universitet måste framgå i den publicerade artikeln.

Licensen CC-BY är standard vid publicering, men förlaget erbjuder även publicering med CC-BY-NC, CC-BY-NC-SA och CC-BY-NC-ND.

Arbetsflöde för författare

För att underlätta för förlaget att kunna identifiera forskare från organisationer som ingår i avtalet är det viktigt att du gör följande:

  • Ange din affiliering till Lunds universitet i artikeln och, om möjligt, i förlagets manushanteringssystem.
  • Använd universitets e-post (som slutar på ”lu.se” eller ”lth.se”) när du skickar in ditt manuskript.

Se förlagets egna instruktioner för mer detaljerad information.

Publiceringskostnader vid Lunds universitet

Delar av kostnader för publicering, både inom avtalen och som bekostas med det extra publiceringsstödet, faktureras senare till fakulteterna. Beroende på hur din fakultet väljer att hantera kostnaderna kan författaren få betala en del av publiceringsavgiften i ett senare skede.

Läs mer om kostnader för publicering vid Lunds universitet

Kontakt

För frågor om avtalet eller om open access-publicering, kontakta

publicera [at] lub [dot] lu [dot] se (publicera[at]lub[dot]lu[dot]se)