Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Institute of Physics

Forskare vid Lunds universitet kan använda olika avtal för att publicera open access. Avtalen ger författaren lägre APC-kostnad och förenklad hantering av administrativa processer. Läs mer om villkoren för avtalet här.

Om avtalet

Avtalet ger open access-publicering till förhandlade villkor i tidskrifter från Institute of Physics. De flesta av förlagets hybridtidskrifter och samtliga helt öppet tillgängliga tidskrifter ingår i avtalet.
I avtalet ingår primary research papers (papers, special issue papers, reviews och letters).

Korresponderande författare måste vara knuten till Lunds universitet, och anknytningen måste anges i artikeln.

Artiklar publiceras under licensen CC BY.

Arbetsflöde för författare

När corresponding author skickar in ett manuskript till en IOP-tidskrift är det viktigt att ange anknytning till Lunds universitet samt att använda LU- eller LTH e-postadress. På så sätt identifieras artikeln automatiskt som aktuell för open access-publicering inom ramen för avtalet.

IOP Press har ett automatiserat workflow för verifiering av affilierade författare, varpå artikeln blir open access direkt vid publicering.

Förlaget har en detaljerad beskrivning av arbetsflödet på sin webbplats.

Instruktioner för att ta del av avtalet på förlagets webbplats (på engelska)

Publiceringskostnader vid Lunds universitet

Delar av kostnader för publicering, både inom avtalen och som bekostas med det extra publiceringsstödet, faktureras senare till fakulteterna. Beroende på hur din fakultet väljer att hantera kostnaderna kan författaren få betala en del av publiceringsavgiften i ett senare skede.

Läs mer om kostnader för publicering vid Lunds universitet

Kontakt

För frågor om avtalet eller om open access-publicering, kontakta

publicera [at] lub [dot] lu [dot] se (publicera[at]lub[dot]lu[dot]se)