Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

MDPI

Prisavdrag på APC

Lunds universitet har ett open access-medlemskap som ger rabatt på publicering i MDPI-tidskrifter samt en enkel hantering av administrativa processer med fakturering.

Rabatt på open access-publicering

Forskare vid Lunds universitet får 20% rabatt på open access-avgifter i MDPIs tidskrifter.

Korresponderande författare måste vara affilierad till Lunds universitet i artikeln. Använd alltid din e-postadress som slutar med lu.se eller lth.se när du skickar in din artikel för att förlaget ska kunna identifiera dig korrekt.

Stöd till publiceringavgifter

Eftersom samtliga av MDPIs tidskrifter är rena open access-tidskrifter kan resten av beloppet för publicering täckas genom en tilläggsfinansiering som administreras av Universitetsbiblioteket. Hela beloppet för APC betalas inititalt av Universitetsbiblioteket. Delar av kostnaden för publicering fördelas i efterhand och faktureras ut till fakulteterna. Det kan medföra att forskaren i efterhand får bekosta en del av publiceringsavgiften beroende på hur din fakultet väljer att hantera kostnaderna.

Ansök om finansiellt stöd för open access-publicering

Publiceringskostnader vid Lunds universitet

Delar av kostnader för publicering, både inom avtalen och som bekostas med det extra publiceringsstödet, faktureras senare till fakulteterna. Beroende på hur din fakultet väljer att hantera kostnaderna kan författaren få betala en del av publiceringsavgiften i ett senare skede.

Läs mer om kostnader för publicering vid Lunds universitet

Kontakt

För frågor om avtalet eller om open access-publicering, kontakta

publicera [at] lub [dot] lu [dot] se (publicera[at]lub[dot]lu[dot]se)