Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Forskare vid Lunds universitet kan använda olika avtal för att publicera med öppen tillgång till rabatterat pris. Den administrativa processen för betalning sköts av universitetsbiblioteket.

Om avtalet

Forskare vid Lunds universitet får 20% rabatt på publiceringsavgifter i tidskrifter från MDPI. 

För att få rabatten måste korresponderande författare vara affilierad till Lunds universitet i artikeln. Använd alltid din e-postadress som slutar på ”lu.se” eller ”lth.se” när du skickar in en artikel.

Stöd till publiceringavgifter

Den rabatterade publiceringsavgiften kan betalas genom tilläggsfinansieringen för publiceringsavgifter som administreras av Universitetsbiblioteket. Förutsättningarna för detta är att korresponderande författares affiliering framgår i artikeln, samt att tidskriften i fråga inte har bedömts som icke-godkänd publiceringskanal (nivå 0) i Norska Listan.  

För att publiceringsavgiften ska gå direkt till Universitetsbiblioteket räcker det att korresponderande författare bekräftar eller väljer Lunds universitet vid inskickning av manuskript. Ansökan om stöd till publiceringsavgifter är inte nödvändig. 

Ansök om finansiellt stöd för open access-publicering

Publiceringskostnader vid Lunds universitet

Delar av kostnader för publicering, både inom avtalen och som bekostas med det extra publiceringsstödet, faktureras senare till fakulteterna. Beroende på hur din fakultet väljer att hantera kostnaderna kan författaren få betala en del av publiceringsavgiften i ett senare skede.

Läs mer om kostnader för publicering vid Lunds universitet

Kontakt

För frågor om avtalet eller om open access-publicering, kontakta

publicera [at] lub [dot] lu [dot] se (publicera[at]lub[dot]lu[dot]se)