Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Royal Society of Chemistry

Läs- och publiceringsavtal

Forskare vid Lunds universitet kan använda olika avtal för att publicera open access. Avtalen ger författaren lägre APC-kostnad och förenklad hantering av administrativa processer. Läs mer om villkoren för avtalet här.

Om avtalet

Avtalet ger open access-publicering till förhandlade villkor i Royal Society of Chemistrys hybridtidskrifter. Avtalet täcker att ett obegränsat antal artiklar publiceras open access, när corresponding author är affilierad till Lunds universitet.

I avtalet ingår inte förlagets open access-tidskrifter: Chemical Science, Nanoscale Advances eller RSC Advances. För att publicera i dessa går det bra att söka finansiering från den centrala APC-fonden.

Ansök om stöd till publiceringsavgifter från APC-fonden

Arbetsflöde för författare

Var tydlig med affilieringen till Lunds universitet och använd alltid LU / LTH e-post vid kontakt med förlaget. Förlaget kommer att erbjuda OA-publicering när en artikel accepterats för publicering och informera om att kostnaden redan är inkluderad i det nationella avtalet. Vid val av OA blir artikeln omedelbart öppet tillgänglig vid publiceringstillfället.

Publiceringskostnader vid Lunds universitet

Delar av kostnader för publicering, både inom avtalen och som bekostas med det extra publiceringsstödet, faktureras senare till fakulteterna. Beroende på hur din fakultet väljer att hantera kostnaderna kan författaren få betala en del av publiceringsavgiften i ett senare skede.

Läs mer om kostnader för publicering vid Lunds universitet

Kontakt

För frågor om avtalet eller om open access-publicering, kontakta

publicera [at] lub [dot] lu [dot] se (publicera[at]lub[dot]lu[dot]se)