Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Royal Society of Chemistry

Läs- och publiceringsavtal

Författare knutna till Lunds universitet kan genom ett nationellt avtal publicera open access utan kostnad i Royal Society of Chemistrys hybridtidskrifter.

Om avtalet

Forskare vid Lunds universitet kan via ett nationellt avtal publicera open access utan kostnad i Royal Society of Chemistrys hybridtidskrifter. Avtalet täcker att ett obegränsat antal artiklar publiceras open access, när corresponding author är affilierad till Lunds universitet.

I avtalet ingår inte förlagets open access-tidskrifter: Chemical Science, Nanoscale Advances eller RSC Advances. För att publicera i dessa går det bra att söka finansiering från den centrala APC-fonden.

Ansök om stöd till publiceringsavgifter från APC-fonden

Tidskrifter som ingår

Tidskrifter som ingår i detta eller andra aktuella publiceringsavtal hittas med hjälp av vår söktjänst där alla tidskriftstitlar finns samlade.

Sök efter tidskrifter som ingår i aktuella förlagsavtal

Arbetsflöde för författare

Var tydlig med affilieringen till Lunds universitet och använd alltid LU / LTH e-post vid kontakt med förlaget. Förlaget kommer att erbjuda OA-publicering när en artikel accepterats för publicering och informera om att kostnaden redan är inkluderad i det nationella avtalet. Vid val av OA blir artikeln omedelbart öppet tillgänglig vid publiceringstillfället.

Kontakt

För frågor om avtalet eller om open access-publicering, kontakta

publicera [at] lub [dot] lu [dot] se