Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

SPIE, the international society for optics and photonics

Läs- och publiceringsavtal

Forskare vid Lunds universitet kan använda olika avtal för att publicera open access. Avtalen ger författaren lägre APC-kostnad och förenklad hantering av administrativa processer. Läs mer om villkoren för avtalet här.

Om avtalet

Avtalet ger open access-publicering till förhandlade villkor i alla förlagets tidskrifter när corresponding author är affilierad till Lunds universitet. Avtalet gäller både förlagets hybrid- och rena open access-tidskrifter.

Licensen som används på artiklarna är CC BY 4.0.

Information om Creative Commons-licenser på Kungliga bibliotekets webbplats

Arbetsflöde för författare

För att underlätta för förlaget att kunna identifiera forskare från organisationer som ingår i avtalet är det viktigt att du följer nedanstående instruktioner:

  • Ange tillhörighet till Lunds universitet i artikeln.
  • Använd universitets e-post (som slutar på ”lu.se” eller ”lth.se”) när du skickar in en artikel.
  • Du måste även ange att universitetet ingår i avtalet, Lunds universitet är valbart som deltagare i en rullista när du skickar in ett manuskript.

Om det uppstår problem med att publicera med öppen tillgång inom avtalet, kontakta tidskriften och hänvisa till avtalet och skicka cc till oss på publicera [at] lub [dot] lu [dot] se

Publiceringskostnader vid Lunds universitet

Delar av kostnader för publicering, både inom avtalen och som bekostas med det extra publiceringsstödet, faktureras senare till fakulteterna. Beroende på hur din fakultet väljer att hantera kostnaderna kan författaren få betala en del av publiceringsavgiften i ett senare skede.

Läs mer om kostnader för publicering vid Lunds universitet

Kontakt

För frågor om avtalet eller om open access-publicering, kontakta

publicera [at] lub [dot] lu [dot] se (publicera[at]lub[dot]lu[dot]se)