Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Starta en OA-tidskrift

Publicera en tidskrift via Open Journals at Lund University

UB driver en server med publiceringssystemet Open Journal Systems (OJS). Redaktioner knutna till Lunds universitet har möjligheten att använda systemet för publicering av befintliga eller nystartade publikationer. Universitetsbiblioteket erbjuder kostnadsfritt serverplats och system, stöd för att komma igång och viss teknisk support.

OJS är en fri programvara som utvecklas av Public Knowledge Project i samarbete med ett globalt utvecklingscommunity. OJS-systemet kan hanterar hela publikationsprocessen, från manusinlämning och sakkunniggranskning till fulltextpublicering och arkivering. Metadatahanteringen i systemet ökar artiklarnas sökbarhet och synlighet på nätet.

Läs mer om OJS på PKP:s webbplats

Universitetsbiblioteket tillhandahåller Open Journal Systems (OJS) och erbjuder kostnadsfritt serverplats och system, och i samarbete med fakultetsbiblioteken erbjuds även kom-igång-stöd och viss support kring användning och publiceringsfrågor.

Här finns mer samlad information om bibliotekens arbete med OJS och vägledning kring att starta en tidskrift

Open Journals Lunds universitet

Webbplatsen med tidskrifter, Open Journals Lund University, innehåller både retrodigitaliserade tidskrifter och tidskrifter där nya nummer publiceras löpande.

Ta en titt på webbplatsen med tidskrifter: OJLU - Open Journals Lund University

Kontakt

Har du frågor kring publicering, bibliometri, forskningsdata eller öppen tillgång kontakta ditt fakultetsbibliotek eller

publicera [at] lub [dot] lu [dot] se

Har du frågor kring LUCRIS kontakta:

servicedesk [at] lu [dot] se