Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Emerald

Läs- och publiceringsavtal

Forskare vid Lunds universitet kan använda olika avtal för att publicera open access. Avtalen ger författaren lägre APC-kostnad och förenklad hantering av administrativa processer. Läs mer om villkoren för avtalet här.

Om avtalet

Avtalet ger open access-publicering till förhandlade villkor i samtliga tidskrifter som ges ut av Emerald, både rena open access- och hybridtidskrifter. Avtalet täcker även publicering i Emeralds open peer review-plattform Emerald Open Research.

Corresponding author måste vara knuten till Lunds universitet i artikeln.

Avtalet gäller för artiklar som accepterats från och med 1a januari 2021.

Arbetsflöde för författare

Välj open access-publicering i samband med att du skickar in ett manuskript. Var tydlig med affilieringen till Lunds universitet och använd alltid din e-post som slutar med lu.se eller lth.se vid kontakt med förlaget.

Publiceringskostnader vid Lunds universitet

Delar av kostnader för publicering, både inom avtalen och som bekostas med det extra publiceringsstödet, faktureras senare till fakulteterna. Beroende på hur din fakultet väljer att hantera kostnaderna kan författaren få betala en del av publiceringsavgiften i ett senare skede.

Läs mer om kostnader för publicering vid Lunds universitet

Kontakt

För frågor om avtalet eller om open access-publicering, kontakta

publicera [at] lub [dot] lu [dot] se (publicera[at]lub[dot]lu[dot]se)