Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

De Gruyter Complete Package

Läs- och publiceringsavtal

Forskare vid Lunds universitet kan använda olika avtal för att publicera open access. Avtalen ger författaren lägre APC-kostnad och förenklad hantering av administrativa processer. Läs mer om villkoren för avtalet här.

Om avtalet

Avtalet ger open access-publicering till förhandlade villkor i över 300 tidskrifter som ges ut av De Gruyter, både hybridtidskrifter och helt öppet tillgängliga tidskrifter. Tidskrifter från förlaget Sciendo, som ägs av De Gruyter, ingår inte i avtalet.

Korresponderande författare måste vara knuten till Lunds universitet, och anknytningen måste anges i artikeln. Artikeltyper som ingår är Original Paper, Review Paper, Brief Communication, Continuing Education och Case Reports.

Artiklar publiceras under licensen CC BY.

Information om Creative Commons-licenser på Kungliga bibliotekets webbplats

Arbetsflöde för författare

Var tydlig med affilieringen till Lunds universitet och använd alltid LU / LTH e-post vid kontakt med förlaget.
En mer detaljerad beskrivning av arbetsflödet för författare finns på förlagets webbplats.

Ytterligare instruktioner kring att ta del av avtalet finns på förlagets webbplats (på engelska)

Publiceringskostnader vid Lunds universitet

Delar av kostnader för publicering, både inom avtalen och som bekostas med det extra publiceringsstödet, faktureras senare till fakulteterna. Beroende på hur din fakultet väljer att hantera kostnaderna kan författaren få betala en del av publiceringsavgiften i ett senare skede.

Läs mer om kostnader för publicering vid Lunds universitet

Kontakt

För frågor om avtalet eller om open access-publicering, kontakta

publicera [at] lub [dot] lu [dot] se (publicera[at]lub[dot]lu[dot]se)