Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Studieplatser

UB renoverar

Wallengrensalen på entréplan och våning tre är öppna för enskilda studier. Grupprum och grupparbetsplatser är stängda. Forskarsalar och Specialläsesalen är öppna.

Du kan studera i Wallengrensalen på entréplan och på våning tre. Alla andra studieplatser är stängda under renoveringen. 

Enskilda studieplatser

Vi har endast enskilda studieplatser att erbjuda dig. Grupprummen och grupparbetsplatserna är stängda.

Studieplatser på våning tre

Studieplatserna på våning tre är prioriterade för läsesalslån.

Studieplatserna på våning tre är inte helt tysta. Du kan höra sorl från andra som rör sig genom biblioteket. Visa hänsyn när du pratar i mobil och använd hörlurar till din dator så att ljud inte läcker till omgivningen. 

Wallengrensalen är en tyst läsesal

I Wallengrensalen får du använda dator, men enbart med hörlurar så att ljud inte läcker till omgivningen. Din mobiltelefon ska vara avstängd eller i ljudlöst läge.

Studenter studerar vid bänkar med gröna lampor. Fotograf Johan Bävman.
Studier i Wallengrensalen. Fotograf Johan Bävman.

Forskarsalarna är öppna

Forskarsalarna finns på våning ett och är reserverade för dig som är forskare eller doktorand. Du behöver en särskild entrékod som finns att hämta i informationsdisken på våning tre. 

Du har också möjlighet att hyra vagn eller ett skåp för att förvara dina läsesalslån i forskarsalarna.

Läs mer om skåp och vagnar

Specialläsesalen är öppen

I Specialläsesalen läser du arkivmaterial och handskrifter. Boka gärna plats i Specialläsesalen. Du är välkommen utan bokning, i mån av ledig plats.

Boka plats i Specialläsesalen

Kom ihåg att avboka din plats om du inte kan komma.

Läs reglerna för Specialläsesalen

Kom ihåg att mat inte är tillåten i biblioteket

Dryck med lock är okej att ta med, men mat är inte tillåten i biblioteket.