Biblioteksstyrelsen

Biblioteksstyrelsen är styrelse för Universitetsbiblioteket och har ett övergripande ansvar för den samlade biblioteksverksamheten, det vill säga Universitetsbiblioteket, fakultetsbiblioteken och de fristående bibliotek som inte tillhör ett fakultetsbibliotek.

Biblioteksstyrelsen:

• ansvarar för strategiska frågor som är universitetsövergripande.
  • beslutar om förslag till budget för Universitetsbiblioteket efter underlag från Överbibliotekarien.
  • beslutar om övergripande regler som syftar till att ge anställda och studenter likvärdiga och goda förutsättningar vid Universitetsbiblioteket, fakultetsbiblioteken och de fristående bibliotek som inte tillhör någon fakultet.
  • fastställer strategiska planer och årsberättelser för Universitetsbiblioteket.
  • följer upp arbetet med det löpande riskarbetet inom Universitetsbiblioteket och fastställa beslut om åtgärder.
  • samverkar med fakulteterna, universitetets särskilda verksamheter, kultur- och museiverksamheten, utbildningsnämnden, forskningsnämnden och andra universitetsgemensamma organ.
  • utarbetar plan för kompetensförsörjning inom Universitetsbiblioteket.