SAGE

Läs- och publiceringsavtal

Forskare vid Lunds universitet kan genom ett avtal publicera sig open access utan avgift i SAGEs hybridtidskrifter, och får prisreducering på publicering i förlagets rena open access-tidskrifter.

Om avtalet

Avtalet ger obegränsad och kostnadsfri open access-publicering i förlagets hybridtidskrifter, med undantag av 12 tidskrifter. Det ingår även 20% rabatt för publicering i förlagets open access-tidskrifter (mer information nedan).

Corresponding author måste vara knuten till Lunds universitet i artikeln.

Tidskrifter som ingår

Tidskrifter som ingår i detta eller andra aktuella publiceringsavtal hittas med hjälp av vår söktjänst där alla tidskriftstitlar finns samlade.

Sök efter tidskrifter som ingår i aktuella förlagsavtal

Arbetsflöde för författare

Var tydlig med affilieringen till Lunds universitet och använd alltid LU / LTH e-post när du skickar in ditt manuskript. Det är avgörande för att författare ska identifieras som berättigade till kostnadsfri publicering inom avtalet. Lunds universitetsbibliotek verifierar inte författarens tillhörighet inom detta avtal.

När artikeln har accepterats och en författare identifierats som LU-anknuten kommer e-post med en länk till Sage Open Access Portal (SOAP). Använd länken och följ stegen för att göra en artikel fritt tillgänglig. CC BY är standardlicens, om annan licens önskas måste förlaget kontaktas.

Detraljerad beskrivning av arbetsflödet i Sage Open Access Portal (SOAP) (PDF)

CC BY är standardlicens på artiklar, om annan licens önskas måste förlaget kontaktas.

Information om Creative Commons-licenser på Kungliga bibliotekets webbplats

Rabatt på publicering i SAGE open access-tidskrifter

Avtalet ger 20% rabatt på publicering i SAGEs open access-tidskrifter, men då den fullständiga publiceringen inte täcks av avtalet går det bra att även ansöka om stöd från Lunds universitets centrala APC-fond.

Ansök om stöd till publiceringsavgifter från APC-fonden

Artiklar i förlagets open access-tidskrifter publiceras med licensen CC BY-NC tills förlagets manushanteringssystem kan hantera den typen av artiklar. Därefter publiceras artiklarna med licensen CC BY-NC om författaren inte kontaktar förlaget direkt och efterfrågar en annan licens.

Information om Creative Commons-licenser på Kungliga bibliotekets webbplats

Kontakt

För frågor om avtalet eller om open access-publicering, kontakta

publicera [at] lub [dot] lu [dot] se