Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Wiley

Läs- och publiceringsavtal

Forskare vid Lunds universitet kan genom ett avtal publicera open access utan kostnad i tidskrifter från Wiley. I avtalet ingår både i förlagets rena open access-tidskrifter och hybridtidskrifter.

Om avtalet

Avtalet innebär kostnadsfri open access-publicering i förlagets hybrid- och open access-tidskrifter när corresponding author är affilierad till Lunds universitet. Då avtalet är nationellt finns en begränsning på totala antalet publiceringar för samtliga deltagare i avtalet.

Avtalet gäller artiklar som är accepterade från första januari 2020.

Tidskrifter som ingår

Tidskrifter som ingår i detta eller andra aktuella publiceringsavtal hittas med hjälp av vår söktjänst där alla tidskriftstitlar finns samlade.

Sök efter tidskrifter som ingår i aktuella förlagsavtal

Arbetsflöde för författare

Var tydlig med affilieringen till Lunds universitet och använd alltid LU / LTH e-post vid kontakt med förlaget.

Vid publicering i förlagets hybridtidskrifter får corresponding author information via e-post om att artikeln omfattas av avtalet och ombeds logga in i Wiley’s Author services. I plattformen kan författaren välja licens och att artikeln ska vara open access, samt bekräfta sin affiliering.

Beskrivning hos förlaget av arbetsflödet (PDF)

Vid publicering i förlagets open access-tidskrifter ska corresponding author när en artikel skickas in ange att de tillhör en organisation som har ett avtal med Wiley och att artikeln ska betalas via avtalet.

Beskrivning hos förlaget av arbetsflödet (PDF)

Kontakt

För frågor om avtalet eller om open access-publicering, kontakta

publicera [at] lub [dot] lu [dot] se