Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Institute of Physics, IOP

Forskare vid Lunds universitet kan via ett nationellt avtal publicera open access utan avgift i hybridtidskrifter från IOP, Institute of Physics.

Om avtalet

Forskare vid Lunds universitet kan publicera open access utan kostnad i ca 50 av IOPs hybridtidskrifter.

Corresponding author måste vara knuten till Lunds universitet i artikeln.

Avtalet innebär att universitetets forskare kan publicera forskningsartiklar av typerna Letters, Papers eller Special Issue articles. Översiktsartiklar ingår inte.

Tidskrifter som ingår

Tidskrifter som ingår i detta eller annat aktuellt publiceringsavtal hittas med hjälp av vår söktjänst där alla tidskriftstitlar finns samlade.

Sök efter tidskrifter som ingår i aktuella förlagsavtal

Arbetsflöde för författare

När corresponding author skickar in ett manuskript till en IOP-tidskrift är det viktigt att ange anknytning till Lunds universitet samt att  använda LU- eller LTH-e-postadress. På så sätt identifieras artikeln automatiskt som aktuell för open access-publicering inom ramen för avtalet.

Om artikeln accepteras för publicering får Universitetsbiblioteket ett meddelande om att verifiera affilieringen, varpå artikeln blir open access direkt vid publicering.

Förlaget har en detaljerad beskrivning av arbetsflödet på sin webbplats.

Instruktioner för att ta del av avtalet på förlagets webbplats

Kontakt

För frågor om avtalet eller om open access-publicering, kontakta

publicera [at] lub [dot] lu [dot] se