Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Bilder

Vi har stora bildsamlingar med många olika typer av bilder. Här finns fotografier, teckningar, gravyrer, porträtt, vykort, exlibris och kistebrev.

Endast en liten del av våra bildsamlingar är sökbara via webben. Kontakta oss gärna så hjälper vi dig att hitta bilder i våra samlingar.

Digitaliserade bilder

Vi arbetar med att göra våra bildsamlingar mer lättillgängliga, framförallt genom digitalisering.

De flesta av våra digitaliserade bildsamlingar finns sökbara i den nationella portalen Alvin.

Sök bilder i Alvin

Den lokala bilddatabasen är stängd och ersätts av Alvin

UB:s bildsamlingar med bland annat Per Bagges bildsamling och De la Gardieska kartsamlingen har flyttat till portalen Alvin.  Den största delen av bilderna har överförts till Alvin, och för att kunna föra över det som återstår har vi stängt vår gamla bilddatabas. Under ett par månader kommer du därför inte att kunna nå delar av samlingen Firma Hagblom-Foto.

Att beställa bilder

Söker du bilder som inte finns digitalt tillgängliga får du gärna kontakta oss, så kan vi hjälpa dig att hitta bilder i våra samlingar. Materialet blir tillgängligt i Specialläsesalen efter kl 12 följande vardag.

handskrift [at] ub [dot] lu [dot] se  

Sidansvarig: