Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

AIP Publishing

Lunds universitet har ett prenumerationsavtal med AIP som gör det möjligt för universitetets forskare att publicera open access i förlagets tidskrifter.

Om avtalet

Avtalet innebär att artiklar publiceras open access utan någon extra kostnad i sex av förlagets hybridtidskrifter. Corresponding author måste vara knuten till Lunds universitet i artikeln för att kunna ta del av avtalet. Standardvalet av licens är CC-BY.4.0, men det finns även andra licensalternativ.

Information om Creative Commons-licenser på Kungliga bibliotekets webbplats

Det är tidskriftsutgåvans publiceringsdatum som avgör om en artikel är berättigad att publiceras open access utan APC-kostnad. Även artiklar som godkänts 2020 men publiceras i en 2020-volym under 2021 ingår i avtalet.

Författare som redan har betalat APC för en artikel som ska omfattas av avtalet kan få en ”kredit” som täcker APC av en framtida publicering i AIPs tidskrifter, inklusive förlagets open access-tidskrifter. Den innestående krediten gäller inte för publicering i tidskrifter som ägs av ett Society men publiceras av AIP (t.ex. AAPT, AVS, ASA, SoR, JPSJ). Om du är berättigad till en kredit, kontakta AIP via deras webbplats.

Kontakta förlaget AIP för att begära en kredit

Tidskrifter som ingår

Tidskrifter som ingår i detta eller andra aktuella publiceringsavtal hittas med hjälp av vår söktjänst där alla tidskriftstitlar finns samlade.

Sök efter tidskrifter som ingår i aktuella förlagsavtal

Arbetsflöde för författare

När ett manus skickas in får författaren valet att publicera open access utan extra kostnad, förutsatt att författaren:
•    Är corresponding author
•    Är knuten till Lunds universitet
•    Använder universitetets e-post (som slutar på ”lu.se” eller ”lth.se”)
Mer detaljerade instruktioner för författare finns på förlagets webbplats.

Förlagets guide för författare (PDF)

Kontakt

För frågor om avtalet eller om open access-publicering, kontakta

publicera [at] lub [dot] lu [dot] se