Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Publicera

Registrera och tillgängliggör dina publikationer
UB:s avdelning för vetenskaplig kommunikation arbetar med stöd i olika delar av den vetenskapliga publiceringsprocessen.

Tillsammans med Forskningsservice driver och utvecklar UB forskningsinformationsdatabasen LUCRIS, där forskare registrerar sina publikationer. UB ansvarar också för databasen för examensarbeten, LUP Student Papers, där studenter registrerar och publicerar sina uppsatser. Vi hjälper också till med stöd och rådgivning i publiceringsfrågor, med särskilda insatser för att främja open access (fritt tillgängliga publikationer). Vi utför även bibliometriska analyser av vetenskaplig produktion samt erbjuder stöd och rådgivning i frågor kopplade till utvärdering och bibliometri.

Läs mer på våra undersidor om LUCRIS, LUP Student Papers, open access, parallellpublicering och bibliometri. Du är alltid välkommen att kontakta oss med dina frågor!

Samarbete med fakultetsbiblioteken

UB:s arbete sker i samarbete med de andra biblioteken inom nätverket Lunds universitets bibliotek, vilka också arbetar med publiceringsstöd, open access och frågor inom vetenskaplig kommunikation.

Sidansvarig:

Kontakt

Har du frågor kring publicering, bibliometri, forskningsdata, open access etcetera, kontakta:

publicera [at] lub.lu.se

Har du frågor kring LUCRIS, kontakta:

servicedesk [at] lu.se

Sök publikationer och uppsatser

Sök forskningspublikationer i:

Sök studentuppsatser i: