Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Avhandlingar

Alla svenska doktorsavhandlingar kommer till UB. De flesta avhandlingar söker du i vår katalog Lovisa. Lundaavhandlingar från och med 1996 finns också i LUP.

Det senaste årets avhandlingar från Lunds universitet visas på en särskild hylla i biblioteket.

Svenska avhandlingar

  • Lovisa – Sök UB:s svenska doktorsavhandlingar. Alla äldre avhandlingar syns inte här.
  • LIBRIS – Sök avhandlingar på svenska forskningsbibliotek. Många äldre svenska avhandlingar har digitaliserats, och du kan hitta dem här.
  • Lunds Universitets Publikationer (LUP) – Sök avhandlingar från Lunds universitet 1996-. Ungefär en fjärdedel av avhandlingarna kan läsas i fulltext.

Många men inte alla våra äldre avhandlingar är sökbara i Katalog -1957. Kontakta oss om du inte kan hitta en äldre avhandling.

  • Katalog -1957 – Alla svenska avhandlingar 1855-1957 är katalogiserade och söks alfabetiskt på författarens namn. Före 1855 är de registrerade i urval och söks på handledarens namn.

Utländska avhandlingar

I allmänhet finns inte nyare utländska avhandlingar på svenska bibliotek, utan de måste beställas som fjärrlån. Du betalar då för en kopia av avhandlingen (tryckt eller elektronisk). På UB finns många äldre utländska avhandlingar, utgivna till och med 1957. Kontakta oss, så kan vi hjälpa dig att söka och beställa dem.

 

Sidansvarig:

Relaterad information

Är du klar med din egen avhandling?
Glöm inte att registrera din avhandling i LUP och att lämna in den tryckta avhandlingen till UB - läs mer om registrering och publicering.

Promotion