Materialförvaring - skåp och vagnar för lånat material

I UB:s forskarsalar Scriptoriet och Collinska rummet finns, förutom läsplatser, även förvaringsutrymme för lånad litteratur i form av skåp och vagnar som du hyr via informationsdisken. Det finns också vagnar som alla får låna gratis ute i biblioteket, dessa har dock en kortare lånetid och du kan inte förnya ditt lån.

Du som är doktorand eller lärare/forskare på Lunds universitet eller annat lärosäte samt registrerad låntagare vid biblioteken vid Lunds universitet kan hyra materialförvaringen i forskarsalarna. När du tar emot nyckeln till förvaringen godkänner du samtidigt särskilda villkor, se länk nedan. Läs igenom dessa villkor innan du hyr din förvaring.

Villkor för materialförvaring (PDF)

Eftersom tillgången på skåp och vagnar är begränsad försöker vi i första hand tillgodose önskemålen från dig som regelbundet besöker biblioteket och arbetar med litteratur som enbart får läsas på UB, så kallade läsesalslån.

Få tillgång till förvaring

Du hyr/ din förvaring genom att vända dig till informationsdisken på UB och du betalar direkt med kredit- eller betalkort eller via faktura. Om din institution ska stå för kostnaden, behöver du ha med dig uppgift om kostnadsställe för att vi ska kunna internfakturera.

Förvaringen i Scriptoriet och Collinska har en lånetid om ett år, med möjlighet till omlån. När det har gått ett år från det att du lånade/hyrde så kommer du att få påminnelsemejl av samma sort som du får för böcker. Det är då dags att gå till informationsdisken igen, för att antingen låna om förvaringen och betala på nytt eller återlämna nyckeln om du inte vill behålla förvaringen. Glöm inte att ta med din nyckel till informationsdisken om du vill låna om din förvaring.

Storlekar och kostnad

Skåp finns i olika storlekar, samtliga har ett djup av 40 cm.

• Litet: 37 x 37 cm. Kostnad: 125 kr/12 månader
  • Mellan: 109 x 23 cm. Kostnad: 250 kr/12 månader
  • Stort: 109 x 35 cm. Kostnad: 250 kr/12 månader

Vagnar rymmer 2,5 hyllmeter och har ett djup av 30 cm. Kostnad: 500 kr/12 månader.

Du som lånar material i lite större storlek, så kallat folioformat, bör hyra ett stort skåp istället för en vagn, detta då vagnar är lite för smala för folioformatet.

Det finns även vagnar i våra publika utrymmen som inte har någon kostnad men som enbart har en lånetid om 6 månader, utan möjlighet till förlängning. Dessa vagnar kan lånas av alla.

info [at] ub [dot] lu [dot] se