Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Taylor & Francis

Läs- och publiceringsavtal

Genom ett nationellt avtal kan forskare vid Lunds universitet publicera open access utan avgift i hybridtidskrifter hos Taylor & Francis.

Om avtalet

Forskare vid Lunds universitet kan publicera open acess utan kostnad i hybridtidskrifter från förlaget Taylor & Francis. Avtalet är nationellt och har ett gemensamt tak för alla deltagare i avtalet. När det nåtts upphör publiceringsdelen av avtalet att gälla, så det är först till kvarn som gäller.

Corresponding author måste vara knuten till Lunds universitet i artikeln.

Det är endast de publikationstyper som Taylor & Francis klassificerar som ”core content” ingår i avtalet.

Förlagets lista över vilka publikationstyper som är Core content (PDF)

Tidskrifter som ingår

Tidskrifter som ingår i detta eller andra aktuella publiceringsavtal hittas med hjälp av vår söktjänst där alla tidskriftstitlar finns samlade.

Sök efter tidskrifter som ingår i aktuella förlagsavtal

Arbetsflöde för författare

Var tydlig med affilieringen till Lunds universitet och använd alltid LU / LTH e-post vid kontakt med förlaget. På så sätt identifieras artikeln automatiskt som aktuell för open access-publicering inom ramen för avtalet.

Om artikeln accepteras för publicering får universitetsbiblioteket ett meddelande om att verifiera affilieringen, varpå artikeln blir öppet tillgänglig direkt vid publicering.

Kontakt

För frågor om avtalet eller om open access-publicering, kontakta

publicera [at] lub [dot] lu [dot] se