Springer Nature Fully Open Access

Publicering i Springer/Natures OA-tidskrifter

Forskare vid Lunds universitet kan genom ett avtal publicera utan avgift i ett stort antal rena open access-tidskrifter från Springer Nature.

Om avtalet

Avtalet ger fri publicering i rena open access-tidskrifter för forskare vid Lunds universitet.
I avtalet ingår följande förlagsetiketter (imprints):

• BioMed Central (BMC)
  • Springer Open Journals
  • NatureResearch (inklusive Nature Communications och Scientific Reports)
  • Palgrave Macmillan (endast en tidskrift: Palgrave Communications)

Avtalet ger fri författaravgift/APC vid publicering i publikationstyperna Original Paper, Review Paper, Brief Communication och Continuous Education.

Corresponding author måste vara knuten till Lunds universitet.

Avtalet gäller tills ett bestämt antal artiklar publicerats.

Tidskrifter som ingår

Tidskrifter som ingår i detta eller andra aktuella publiceringsavtal hittas med hjälp av vår söktjänst där alla tidskriftstitlar finns samlade.

Sök efter tidskrifter som ingår i aktuella förlagsavtal

Arbetsflöde för författare

Var tydlig med affilieringen till Lunds universitet och använd alltid LU / LTH e-post vid kontakt med förlaget.

LU-affilierade författare kommer identifieras av förlaget när ett manuskript skickas in. För att underlätta identifieringen ska affiliering anges på universitetsnivå, på engelska, i manushanteringssystemet: Lund University. Affilieringen till LU verifieras sedan även av handläggare på universitetsbiblioteket.

Det är när artikeln accepteras som avtalet träder i kraft, inte vid submission. När artikeln accepterats får forskaren en förfrågan om OA och betalning.

En mer detaljerad beskrivning av arbetsflödet och hur författare tar del av avtalet finns på förlagets webbplats.

Instruktioner på förlagets webbplats

För frågor om avtalet eller om open access-publicering, kontakta

publicera [at] lub [dot] lu [dot] se