SPIE, the international society for optics and photonics

Läs- och publiceringsavtal

Forskare vid Lunds universitet kan genom ett avtal publicera open access utan kostnad i alla SPIEs tidskrifter.

Om avtalet

Avtalet ger open access-publicering i alla förlagets tidskrifter när corresponding author är affilierad till Lunds universitet.

Avtalet gäller från första januari 2020 och inkluderar både förlagets hybrid- och rena open access-tidskrifter.

Licensen som används på artiklarna är CC BY 4.0.

Information om Creative Commons-licenser på Kungliga bibliotekets webbplats

Tidskrifter som ingår

Tidskrifter som ingår i detta eller andra aktuella publiceringsavtal hittas med hjälp av vår söktjänst där alla tidskriftstitlar finns samlade.

Sök efter tidskrifter som ingår i aktuella förlagsavtal

Arbetsflöde för författare

För att underlätta för förlaget att kunna identifiera forskare från organisationer som ingår i avtalet är det viktigt att du följer nedanstående instruktioner:

• Ange tillhörighet till Lunds universitet i artikeln.
  • Använd universitets e-post (som slutar på ”lu.se” eller ”lth.se”) när du skickar in en artikel.
  • Du måste även ange att universitetet ingår i avtalet, Lunds universitet är valbart som deltagare i en rullista när du skickar in ett manuskript.

Om det uppstår problem med att publicera med öppen tillgång inom avtalet, kontakta tidskriften och hänvisa till avtalet och skicka cc till oss på publicera [at] lub [dot] lu [dot] se

För frågor om avtalet eller om open access-publicering, kontakta

publicera [at] lub [dot] lu [dot] se