Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Oxford University Press

Forskare vid Lunds universitet kan publicera sig Open Access utan avgift i Oxford University Press hybridtidskrifter.

Om avtalet

Avtalet ger kostnadsfri publicering med open access i hybridtidskrifter från Oxford University Press. Ett fyrtiotal tidskrifter som ges ut av lärda sällskap, samt förlagets rena open access tidskrifter ingår inte i avtalet. För rena open access-tidskrifter kan du istället söka pengar ur den centrala APC-fonden.

Ansök om stöd till publiceringsavgifter från APC-fonden

Corresponding author måste vara knuten till Lunds universitet i artikeln.

Licensen CC-BY 4.0 ska normalt erbjudas men vissa tidskrifter medger endast mer begränsande licenser för öppen tillgång, t ex CC BY-NC och CC BY-NC-ND. ”Standard license” är inte en open access-licens, utan innebär att artikeln hamnar bakom betalvägg.

Information om Creative Commons-licenser på Kungliga bibliotekets webbplats

Det är endast kostnaden för OA-publicering (APC) som ingår, inga övriga kostnader som t.ex. color figure charges eller offprints.

Avtalet är av typen "först till kvarn" och täcker en gemensam mängd publiceringar för de lärosäten som deltar i avtalet. Det finns alltså inga garantier för att en inskickad artikel kommer att täckas av avtalet.

Tidskrifter som ingår

Tidskrifter som ingår i detta eller annat aktuellt publiceringsavtal hittas med hjälp av vår söktjänst där alla tidskriftstitlar finns samlade.

Sök efter tidskrifter som ingår i aktuella förlagsavtal

Arbetsflöde för författare

Använd alltid LU / LTH e-post när en artikel skickas in och vid kontakt med förlaget.

Följ dessa instruktioner när en artikel har accepterats för publicering:

  • Logga in i OUP:s ”Author Services site” genom länken du fått via e-post.
  • På sidan Manuscript Licenses väljs vilken typ av licens artikeln ska publiceras under. Efter att ha valt en Open Access-licens (t.ex. CC BY) och godkänt villkoren för licensen kommer du till sidan ”Publishing Charges for Your Article”.
  • Gå till underrubriken ”Open Access Prepayment Account” och välj ”Swedish Universities (Bibsam affiliated)” i rullmenyn.

Efter att ha fullföljt de efterföljande stegen verifierar universitetsbiblioteket att artikeln tillhör en forskare affilierad till Lunds universitet och därefter publiceras artikeln open access.

Mer detaljerade instruktioner kring processen med att skicka in en artikel samt ta del av avtalet finns på förlagets webbplats.

Utförliga instruktioner av arbetsflödet finns på förlagets webblats

Kontakt

För frågor om avtalet eller om open access-publicering, kontakta

publicera [at] lub [dot] lu [dot] se