Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Cambridge University Press

Forskare vid Lunds universitet kan genom ett nationellt avtal publicera sig open access utan publiceringsavgift i hybridtidskrifter och rena open access-tidskrifter från Cambridge University Press.

Om avtalet

Avtalet omfattar publicering i både hybrid- och rena open access-tidskrifter i CUP Full Collection, som innehåller ungefär 400 tidskrifter.

Corresponding author måste vara knuten till Lunds universitet i artikeln.

Författaren kan själv välja mellan olika creative commons-licenser.

Tidskrifter som ingår

Tidskrifter som ingår i detta eller andra aktuella publiceringsavtal hittas med hjälp av vår söktjänst där alla tidskriftstitlar finns samlade.

Sök efter tidskrifter som ingår i aktuella förlagsavtal

Arbetsflöde för författare

Var tydlig med affilieringen till Lunds universitet och använd alltid LU / LTH e-post när du skickar in ditt manuskript och har kontakt med förlaget.

När din artikel accepterats för publicering får du ett meddelande från tidskriften där du ombeds att fylla i ett avtal om publicering, "Open access license to publish form".
Skicka tillbaka avtalet till tidskriften och invänta ett meddelande från RightsLink.

•    En länk till RightsLinks betalningsformulär kommer med e-post
•    Logga in i RightsLink (om du inte redan har ett konto behöver du skapa ett först)
•    För att inte behöva betala någon publiceringsavgift (APC), ange Lund University under ”Affiliation Discount”
•    Bekräfta och avsluta

Mer detaljerad information finns via förlagets webbsida.

Förlagets instruktioner för att ta del av avtalet

Kontakt

För frågor om avtalet eller om open access-publicering, kontakta

publicera [at] lub [dot] lu [dot] se