Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

American Physical Society, APS

Forskare vid Lunds universitet har möjlighet att publicera open access utan avgift i APS hybridtidskrifter.

Om avtalet

Forskare vid Lunds universitet kan publicera open access utan kostnad för författaren i hybridtidskrifter från APS. Avtalet gäller samtliga hybridtidskrifter. Corresponding author måste vara knuten till Lunds universitet i artikeln. Artiklar publiceras under en CC BY 4.0-licens.

Information om Creative Commons-licenser på Kungliga bibliotekets webbplats.

Publicering inom avtalet gäller artiklar som accepteras för publicering under 2021.

Tidskrifter som ingår

Tidskrifter som ingår i detta eller andra aktuella publiceringsavtal hittas med hjälp av vår söktjänst där alla tidskriftstitlar finns samlade.

Sök efter tidskrifter som ingår i aktuella förlagsavtal

Arbetsflöde för författare

Var tydlig med affilieringen till Lunds universitet och använd alltid LU / LTH e-post vid kontakt med förlaget.

När en artikel har blivit accepterad meddelas handläggare på Lunds universitetsbibliotek som bekräftar författarens affiliering.

Kontakt

För frågor om avtalet eller om open access-publicering, kontakta

publicera [at] lub [dot] lu [dot] se