Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

American Chemical Society, ACS

Läs- och publiceringsavtal

Forskare vid Lunds universitet kan genom ett nationellt avtal publicera open access utan publiceringsavgift i alla tidskrifter från ACS, American Chemical Society.

Om avtalet

Forskare vid Lunds universitet kan publicera open access utan kostnad i alla tidskrifter från ACS, avtalet gäller både hybrid- och rena open access-tidskrifter. Artiklarna publiceras med CC-BY licens.

Information om Creative Commons-licenser på Kungliga bibliotekets webbplats

Corresponding author måste vara knuten till Lunds universitet i artikeln.

Publicering inom avtalet gäller artiklar som skickas in efter 1 januari 2020.

Det nationella publiceringsavtalet beräknas täcka ca 70% av de svenska lärosätenas publicering i ACS-tidskrifter. De organisationer som behöver kan köpa till publiceringar när den gemensamma potten tar slut.

Tidskrifter som ingår

Tidskrifter som ingår i detta eller andra aktuella publiceringsavtal hittas med hjälp av vår söktjänst där alla tidskriftstitlar finns samlade.

Sök efter tidskrifter som ingår i aktuella förlagsavtal

Arbetsflöde för författare

Förlaget har en beskrivning av arbetsflödet och hur du tar del av avtalet, läs den innan du skickar in ett manuskript. Var tydlig med affilieringen till Lunds universitet och använd alltid LU / LTH e-post vid kontakt med förlaget.

Beskrivning av arbetsflödet och att ta del av avtalet finns på förlagets webbplats

Kontakt

För frågor om avtalet eller om open access-publicering, kontakta

publicera [at] lub [dot] lu [dot] se