Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Om

Universitetsbiblioteket – Ett forskningsbibliotek som är öppet för alla

Bild på UB

Universitetsbiblioteket är ett av landets största forskningsbibliotek. Vårt fokus är att göra våra samlingar tillgängliga för alla, oavsett om man är student, arbetar som forskare, eller hör till den intresserade allmänheten.

Inom Lunds universitet utgör vi ett stöd i lärandet för studenter, liksom i forsknings- och publiceringsprocessen för forskarna. Men våra samlingar är tillgängliga för alla som vill ta del av vårt gemensamma kulturarv. 

Läs mer om biblioteksnätverket, våra tjänster och vår service på biblioteksnätverkets gemensamma webbplats